NURSAN KABLO DONANIMLARI A.Ş.

Çerez Aydınlatma Metni

  1. Verilerinizi Kim İşliyor?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca; Nursan Kablo Donanımları A.Ş., Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi, 2. Cadde No: 6, Tavşanlı 43300 Kütahya, Türkiye, www.nursankd.com (Şirket) olarak, Veri Sorumlusu sıfatıyla, talep ettiğimiz ve bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak aşağıda açıklanan kapsamda işliyoruz.

  1. İşlediğimiz Kişisel Veriler

Nursan Kablo Donanımları A.Ş., (Şirket) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIF’ler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, platformların kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması yoluyla kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız.

Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere [https://nusankd.com] yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi

Topladığımız Kişisel Veriler, web sitemizi kullanırken bilerek (farenizi veya klavyenizi kullanarak) sağladığınız Kişisel Verilerdir. Topladığımız veriler web sitemizi kullanma amacına göre değişebilir. Örneğin, Şirketimizden e-posta iletişimi almak için kaydolursanız, e-posta adresinizi ve sağladığınız ilgili bilgileri toplarız. Bizimle iletişim kurmak için “Bize Ulaşın” özelliğini kullanırsanız, “Bize Ulaşın” formunda sağladığınız verileri toplarız.

Genel olarak web sitemiz, size belirli bir ürünü veya hizmeti sağlamak ya da bir isteğinizi yerine getirmek için ihtiyacımız olan veriler ile (“zorunlu alanlar”), yararlı olmasına rağmen söz konusu ürün, hizmet veya isteğe ilişkin isteğe bağlı olan verileri birbirinden ayırt eder. Bize zorunlu alanları doldurarak söz konusu verileri vermediğiniz takdirde size ilgili ürünü veya hizmeti sağlayamayacağımızı ya da isteğinizi yerine getiremeyeceğimizi hatırlatmak isteriz.

Zaman zaman, bize sağladığınız verileri başka kaynaklardan edindiğimiz veriler ile (örneğin, adresinizi doğrulama bilgileri, posta kodunuzla ilgili bilgiler veya işinizle ilgili bilgiler) tamamlayabiliriz. Ayrıca, bize verdiğiniz verileri başka kanallar aracılığıyla sizden topladığımız verilerle de destekleyebiliriz. Örneğin, Şirketimizin müşterisi iseniz, çevrimiçi olarak verdiğiniz bilgileri Şirketimiz ile yaptığınız diğer iş bağlantılarında verdiğiniz veriler ile tamamlayabiliriz.

Topladığımız veriler arasında web tarayıcınızın bize otomatik olarak gönderdiği veriler de bulunmaktadır. Bu veriler genellikle IP adresiniz, internet servis sağlayıcınızın kimliği, işletim sisteminizin adı ve sürümü, tarayıcınızın adı ve sürümü, ziyaretinizin tarihi/saati ve ziyaret ettiğiniz sayfaları içerir. “IP adresi”, internete bağlandığınızda bilgisayarınıza otomatik olarak atanan ve başkaca benzeri olmayan bir sayıdır. İstediğiniz bilgilerin size sağlanabilmesi için siber alanda bilgisayarınızın “konumunu” belirlemek üzere kullanılır. Çevirmeli bağlantı veya dinamik IP adresleri atayan bir bağlantı kullanıyorsanız, internete her bağlandığınızda bilgisayarınıza yeni bir IP Adresi atanır. Ancak bilgisayarınız statik bir IP adresi ile internete kalıcı olarak bağlıysa, bilgisayarınıza atanan IP adresi genellikle bilgisayarınızı her kullandığınızda aynı olur. IP adresiniz sizin adınızı belirlemese de, Kişisel Veriniz sayarız.

Bizden gelen bir elektronik iletişime yanıt verdiğinizde (örneğin, bir e-postayı açarak, resim indirerek veya bir elektronik bültendeki bağlantıyı tıklayarak) tarayıcınız bize yaptığınız (veya e-posta adresinizi kullanan kişinin yaptığı) işlem hakkında bilgi verir. Pazarlama stratejimizi geliştirmek için bu verileri kullanırız. Ayrıca, güvenlik ve sahteciliği önleme amacıyla ziyaretçilerin IP adreslerini içeren sunucu günlüklerimizi inceleriz. Suç teşkil eden bir etkinlikten şüphelenirsek, sunucu günlüklerimizi ve web sitesinden topladığımız Kişisel Verileri, suçluları araştırıp kimliklerini belirleyecek birimlerle paylaşırız.

Web sitesi tarafından gönderilen, kullanıcının bilgisayarına depolanan ve Web sitesinin kullanıcıyla ilgili bilgileri ve tercihlerini hatırlamasını sağlayan küçük dosyaya Çerez adı verilir. "Çerezleri" ve diğer web teknolojilerini bir dizi yolla kullanırız. Örneğin, bu teknolojileri şu işlemler için kullanabiliriz:

•           Ziyaretçilerin web sitemizi nasıl kullandığına ilişkin bilgi toplamak (hangi sayfaları ziyaret ettikleri, hangi bağlantıları kullandıkları ve her sayfada ne kadar süre kaldıkları);

•           Web sitemizdeki özellikleri ve işlevleri desteklemek (örneğin, veri tabanımızda bulunan bilgileri tekrar tekrar girme derdinden sizi kurtarmak veya web sitemizi önceki ziyaretlerinizde oluşturduğunuz ayarları istemek için);

•           Web sitemizi kullanırken yaşadığınız deneyimi kişiselleştirmek ve

•           Web veya e-posta reklamlarımızın başarısını ölçmek.

  1. Kişisel Veri İşleme Amaçlarımız ve Hukuki Dayanakları

Nursan Kablo Donanımları A.Ş. olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

– Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

– Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

– Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

– Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

KVK Kanunu’nun 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

  1. İşlenen Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabilir?

Nursan Kablo Donanımları A.Ş. olarak, aydınlatma metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilerle paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

  1. Sitemizde ve Uygulamamızda Kullanılan Çerezler Nelerdir?

Aşağıda sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde ve uygulamamızda kullanılmaktadır.

  1. Zorunlu çerezler: Bu çerezler internet sitemizin ana fonksiyonlarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli Çerezler olup, güvenlik, ağ yönetimi ve internet sitemize erişimi sağlayan Çerezlerdir. Zorunlu çerezler birinci taraf çerezler olup oturum süresince (gizlilik tercihlerinize dair çerezler hariç olmak üzere, zira bu çerezler oturum süresinden daha uzun ömürlüdür) kişisel veri işlemekte, oturum sonlandığında otomatikman silinmektedirler. Söz konusu çerezler talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanunun 5(2)(c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.

  2. Hedefleme çerezleri: (Reklam/Pazarlama Çerezleri); Bu Çerezler kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan Çerezler’dir. Bu Çerezler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir. Bu çerezler internet sitemiz aracılığıyla reklam ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve size ilgili reklamlar göstermek üzere kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

  3. Performans ve Analiz Çerezleri: Bu çerezler, sitenin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılmakta olup bu duruma reklamların ilgili kişiler üzerindeki etkisinin ölçümü de dâhildir. İnternet sitesi sahipleri tarafından, tekil ziyaretçilerin sayısını tahmin etmek, bir internet sayfasına götüren en önemli arama motoru anahtar kelimelerini tespit etmek veya internet sitesinde gezinme durumunu izlemek için kullanılmaktadırlar. Bu Çerezler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

  4. İşlevsel çerezler: işlevsellik Çerezler’i olarak da bilinin tercih Çerezler’i internet sitesinin kullanılan dil veya tercih edilen bölge veya otomatik olarak girişi sağlayan kullanıcı adı ve şifre gibi geçmişteki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayan Çerezler’dir. Bu tür çerezler, internet sitemizi daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) üzere kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

  5. KULLANILAN ÇEREZLERİN AYRINTILI AÇIKLAMALARI

  6. Zorunlu Çerezler

Çerez

 

  •  

  •  

           Oturum

 

Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. 540 gün süre ile tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür. (1.Taraf)

540 gün

  1.  

JSP ile yazılmış siteler tarafından kullanılır. Kullanıcıların sayfa istekleri arasındaki durumunu korumak için kullanılan genel amaçlı platform oturumu çerezleri.

(1. Taraf)

  1. turum boyunca

AWSALB,

Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Microsoft .NET tabanlı teknolojilerle yazılmış siteler tarafından kullanılan genel amaçlı platform oturum çerezi. Genellikle sunucu tarafından anonimleştirilmiş bir kullanıcı oturumunu sürdürmek için kullanılır. (1.Taraf)

6 gün

AWSALBCORS

Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Microsoft .NET tabanlı teknolojilerle yazılmış siteler tarafından kullanılan genel amaçlı platform oturum çerezi. Genellikle sunucu tarafından anonimleştirilmiş bir kullanıcı oturumunu sürdürmek için kullanılır.(1.taraf)

 

  1. Hedefleme (Reklam / Pazarlama) Çerezleri:

Çerez

 

  •  

  •  

personaclick_device_id

Personaclick veritabanındaki tekil numara ile ziyaretçi oturumları tanımlanır. (3. Taraf)

6 ay

personaclick_session_code

Personaclick veritabanındaki tekil numara ile ziyaretçi oturumları tanımlanır. (3. Taraf)

Oturum boyunca

personaclick_session_last_act

  1. ersonaclick veritabanındaki tekil numara ile ziyaretçi oturumları tanımlanır. (3. Taraf)

2 saat

IDE

Google DoubleClick tarafından kullanılır ve kullanıcının web sitesini ve diğer reklamları nasıl kullandığına ilişkin bilgileri web sitesini ziyaret etmeden önce saklar. Bu, kullanıcılara kullanıcı profiline göre kendileriyle alakalı reklamlar sunmak için kullanılır. (3. Taraf)

2 yıl

Fr

Facebook Çerez, kullanıcılara ilgili reklamları göstermek ve reklamları ölçmek ve geliştirmek için Facebook tarafından ayarlanır. Çerez ayrıca, Facebook pikseli veya Facebook sosyal eklentisi olan sitelerde kullanıcının web üzerindeki davranışını da izler. (3. Taraf)

3 ay

Datr

Oturum açmış kullanıcıdan bağımsız. Bu çerez, Facebook'un güvenliğinde ve sitesinde önemli bir rol oynar. (3. Taraf)

2 yıl

x-referer

Bu çerez, tam yönlendiren URL28'i içerir. Facebook bu değeri doğru şekilde yakalamak için kullanır. (3. Taraf)

2 yıl

1P_JAR

Google tarafından belirlenmiştir. Bu grup, tercihlerinizi ve web sitesi istatistikleri gibi diğer bilgileri hatırlamak ve dönüşüm oranlarını izlemek için benzersiz bir kimlik belirler. (3. Taraf)

13 ay

Mdata

mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf)

13 ay

İd

mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf)

13 ay

w

mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf)

13 ay

_fbp

Bu çerez, Facebook tarafından, bu web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook'ta veya Facebook reklamları tarafından desteklenen bir dijital platformda olduklarında reklam sunmak üzere ayarlanır. (3. Taraf)

3 ay

gat_UA-,

Bu çerez Google tarafından ayarlanır ve kullanıcıları ayı Kullanıcıyı ve oturumunu ayırt etmek için kullanılır. rt etmek için kullanılır.

(3. Taraf)

1 dakika

_ga

Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, sitenin analitik raporu için ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir sayı atar. (3. Taraf)

2 yıl

get_AU_XXXXXXXX-X

Yeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır.

30 dakika

_gcl_au

Web siteye ulaşma sebebini yani kampanyadan veya reklamdan gelip gelmediğini ayırt eder.

6 ay

  1. Performans ve Analiz Çerezleri:

Çerez

 

  •  

  •  

statistics_cookie

Google tarafından sağlanan bir web analitiği hizmeti olan Google Analytics, Çerezler aracılığıyla ve kullanıcıların Web Sitesinde yaptığı kullanımı topluca izlemek için kullanılır. Kullanıcı tarayıcı ayarlarını değiştirerek Google Analytics çerezlerini engelleyebilir. Bu, Web Sitesinin tüm özelliklerini olumsuz etkileyebilir ve işlevselliğini sınırlayabilir. (1.taraf)

30gün

marketing_cookie

Bu çerezlerin kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan çerezlerdir. Bu çerezler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir. (1.taraf)

30gün

NID

Bu çerez google tarafından tercihleriniz hakkında bilgi depolamak amaçlı üretilmektedir. (3. Taraf)

6 ay

_ga

Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, sitenin analitik raporu için ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir sayı atar. (3. Taraf)

2 yıl

_gid

Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl çalıştığına dair bir analitik raporu oluşturmaya yardımcı olur. Ziyaretçi sayısı, geldikleri kaynak ve anonim bir biçimde ziyaret edilen sayfalar dahil olmak üzere toplanan veriler. (3. Taraf)

1 gün

_gcl_au

Bu çerez web sitesiyle kullanıcı etkileşimini anlamak için Google analytics tarafından kullanılır. (3. Taraf)

3 ay

dc_gtm_UA-19527415-1

Bu çerez Google tarafından ayarlanır ve kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. (3. Taraf)

1 dakika

  1. İşlevsel çerezler:

 

Çerez

 

  •  

  •  

choice_cookie

Google tarafından belirlenmiştir. Bu grup, tercihlerinizi ve web sitesi istatistikleri gibi diğer bilgileri hatırlamak ve dönüşüm oranlarını izlemek için benzersiz bir kimlik belirler. Google'ın politikaları https://policies.google.com/technologies/types adresinde görüntülenebilir (1. Taraf)

30gün

  1. Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Site’nin çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Site’nin birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

  • Site’de kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir: Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.

  •  Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür.Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

  •  Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

  •  Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

  •  Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Çerez ayarları için;

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enablecookie-settings-on-browser

Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

  1. İletişim 

Tarafınızdan izin almak kaydıyla, web sitelerimizden topladığımız kişisel bilgilerinizi, Şirketimizin sunduğu ürün ve hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek üzere kullanabiliriz. Ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili olarak tarafınızla iletişim kurmak amacıyla kullanılabilecek bilgiler toplanırken her zaman için bu tür iletişimi istememe seçeneğiniz bulunacaktır. Ayrıca, gönderdiğimiz her e-postada, bu tür iletişimi almayı durdurmanıza olanak sağlayan bir abonelik iptali bağlantısı da olacaktır.

  1. İş ve Staj Başvuruları 

Web sitemiz üzerinden yapılan iş başvuruları ve staj başvuruları ile ilgili olarak, özgeçmişiniz gibi kendinizle ilgili bilgiler sağlamanız gerekebilir. Bu konuda ilgili yerde yayınlanan Aydınlatma Bildirimi’ni incelemenizi tavsiye ediyoruz. Kişisel verilerin korunması hakkında ayrıntılı bilgiye web sitemizde yer alan “Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasından” ulaşabilirsiniz.

  1. Güvenlik

Şirketimiz kişisel bilgilerinizin korunması ilkesine bağlıdır. Kişisel bilgilerinizi izinsiz erişime, kullanmaya ya da açıklamaya karşı korumak üzere çeşitli güvenlik teknolojileri ve yöntemleri kullanmaktayız. Örneğin, sağladığınız kişisel bilgiler, erişimin sınırlandırıldığı mekanlarda ve bilgisayar sistemlerinde depolanır. Sitelerimizden birinde oturum açtığınızda veya ticari bir işlem yaptığınızda, size veya şirketinize özgü erişim bilgilerinin Internet üzerinden iletimi amacıyla bilgilerin şifrelenmesi için ileri güvenlik teknolojileri kullanılır. Oturum açtığınız sitelerde parolanızın güvenliğinin sağlanması ve bu bilginin diğer kişilere açıklanmaması sizin sorumluluğunuzdadır. Oturum açtığınız sitede gezinirken veya aynı oturum açma mekanizmasını kullanan bir siteden diğerine giderken, makinenize yerleştirilen şifreli tanıtım bilgileriyle kimliğiniz doğrulanır.

  1. Diğer sitelere olan bağlantılar

Web sitelerimiz, Şirketimiz dağıtımcılarına, alt ve yan kuruluşlarına, satış ortaklarına, profesyonel ve kamu kuruluşlarına ve yayımlarına ait diğer sitelere bağlantılar içerebilir. Çevrimiçi eğitim programları barındıran, bakımlarını yapan ve çalıştıran üçüncü taraf tedarikçilere de bağlantımız vardır. Yalnızca uyguladığımız yüksek standartları paylaşan ve gizlilik ilkelerine saygı gösteren sitelere bağlantı oluşturmaya gayret ediyor olmamıza karşın söz konusu diğer sitelerin içeriği, güvenliği veya gerçekleştirdikleri gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığımızı beyan ederiz.

  1. Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süreyle Saklarız?

Kişisel Verilerinizi ticari amaçlarla Şirketimize gerektiği sürece, özel olarak da hukuki bir uyuşmazlık durumunda Şirketimizi korumak için saklayabiliriz. Bu sürenin sonunda, Kişisel Verileriniz silinecek, bazı durumlarda da anonim hale getirilecektir. Bunun ardından onayınızı geri alırsanız ve Kişisel Verilerinizi işlemek için başka bir kanuni dayanağımız yoksa Kişisel Verilerinizi sileriz.

  1. Çocukların Gizliliği

Web sitemiz 13 yaşın altındaki çocuklara yönelik değildir. İlgili mevzuat kapsamında izin verilen haricinde, web sitemizi bilinçli şekilde 13 yaşın veya geçerli yerel mevzuatsal gereklilikler kapsamında ilgili minimum yaşın altındaki çocuklardan Kişisel Veri toplamak veya bu çocuklara pazarlama yapmak amacıyla kullanmayız.

  1. İlgili Kişi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca verisi işlenen ilgili kişiler;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, web sitemizde adresinde yer alan İlgili Kişi (Veri Sahibi) Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz.